Utsedd till Sveriges 101 supertalanger 2017 och nominerad till Årets Kvinnliga Förebilder. Hon har skrivit en bok som heter ”Service Quality - A research on how recruitment companies secure service quality” och det här är bara ett axplock av vad vi pratar om i det här avsnittet med Sabina Lajiq.

Känns det jobbigt med en ny arbetsvecka igen? Lugn. Det finns trix och fix för att lyckas hitta tillbaka till motivationen och att känna sig taggad igen

Vissa perioder och dagar i karriären känns tyngre än andra. Det är lätt att hamna i en negativ tankespiral när motivationen tryter på jobbet, men det finns tips för att öka motivationen igen och för att hitta tillbaka till energin. Workpodden listar sju steg du kan dra nytta av.

Sätt tydliga mål - Det är bra att ha mål i karriären, men det är ännu viktigare att ha en tydlig plan för att uppnå dem. Om du sätter mål och inte följer upp eller planerar hur du ska ta dig dit är det lätt att du tappar motivationen och känner dig besviken på dig själv.

Ta inte på dig för mycket - När dina arbetsuppgifter börjar bli spretiga kan det vara svårt att hålla motivationen uppe. Lär dig att säga "nej" på jobbet och ta inte på dig alltför många nya uppgifter innan du har avslutat de tidigare.

Våga beröm dig själv - Många avslutar dagen med att ge sig själv lite beröm för vad de har uppnått under dagen, men ett smart knep för att öka motivationen är att inleda dagen på samma sätt. Påminn dig själv med en lapp innanför dörren att du ska gå berömma dig själv med minst två saker redan innan du kommer till jobbet.

Vill du utvecklas? - Om du känner att du har hamnat i ett hamsterhjul där ingenting nytt händer på arbetsplatsen är det dags att ta tag i det – för det kommer ingen annan att göra åt dig. Be om att få ta ett möte med din närmsta chef och prata om utvecklingsmöjligheter och be om en plan på hur din yrkesroll ska formas framöver.

Skriv att göra listor - När det är rörigt på jobbet kan det kännas svårt att komma ihåg vad du egentligen har åstadkommit. Om du strukturerar upp dagen och veckan genom att göra-listor kan du se tillbaka på vad du faktiskt har genomfört och ge dig en klapp på axeln.

Ge beröm och det kommer tillbaka - Positiv energi föder positiv energi. Ge en kollega en komplimang om hens arbetsinsats så kommer du garanterat få detsamma tillbaka. Försök skapa en aura av glädje på jobbet och fake it 'til you make it, om du tycker att det känns konstlat först.

Ha inte för många och orealistiska mål - Något som kan få motivationen att köras i botten är att inte uppnå utsatta mål – eller att känna att du har satt ribban alldeles för högt med för kort varsel. Var din egen bästa vän och ge dig inte för svåra mål att uppnå. Det kommer bara skapa negativa tankar.

Comment