Millennials vill ha vad varje generation som har kommit före dem vill. Den enda skillnaden är att Millennials är den första generationen med modet att be om det och att förvänta sig det. Om du inte har tid, ta dig då 10 min och kolla på klippet nedan. 

Simon Sinek pratar om Millennials på arbetsplatsen. Global bästsäljande författare och ledarskap guru Simon Sinek ger en inblick i varför många Millennials kämpar på arbetsplatsen och saknar mekanismer för att hantera stress och därmed kämpar för att bilda djupa meningsfulla relationer.

Enligt Ernst & Young kommer 75% av den globala arbetskraften år 2025 består av «Millennials». Vad innebär det för företag som är beroende av att attrahera denna grupp framåt, behålla dem ­och hjälpa dem att maximera sina prestationer på arbetsplatsen?

Millennials är ofta en beteckning som används för generationen som var ungdomar runt år 2000. Denna generation fick av media etiketter som «slackers» och «beroende» myter som under den senaste tiden har vederlagts i undersökning efter undersökning. Rapporten Globalagenerationer från EY, är det att faktum att Millennials sätter karriär lika högt som tidigare generationer, men deras prioriteringar och förhållningssätt till jobbet är definitivt annorlunda. I det här bloginlägget delar vi några «viktiga rön» i undersökningen.

Båda föräldrarna arbetar ofta heltid

En utveckling som många människor ser som sin bild av verkligheten är att flera av föräldrarna bland Millennials arbetar heltid jämfört med «Generation X» (född 60 och 70). Om vi tittar på generationen före den (boomers) ­ är skillnaden ännu större.

Mer än en av fyra Millennials (26%) medger i undersökningen att den tid de tillbringar på arbete har ökat sedan de fick barn, jämfört med 13% för Gen X. Dessutom visar siffror från USA att det är mycket mindre troligt att Millennials tar ett uppehåll i karriären efter att de har fått barn, jämfört med tidigare generationer.

Flexibilitet skattas högt

Rapporten visar att Millennials är starkt engagerade i sina karriärer. Många är också ledare samtidigt som de blir föräldrar, vilket tenderar att öka den totala belastningen. Detta är en av flera faktorer som gör att denna generation sätter flexibilitet i jobbet var dag mycket högt.

EY kallar också dessa årskullar för «Generation Go» och understryker vikten av att företagen anpassar sig till den nya verkligheten för att vinna kampen om de bästa talangerna, från en generation som vill kombinera en karriär ­ med hög livskvalitet.

Comment