1*v1PdhvD81g8foKrGXnCPTg.jpeg

I våra drömmar ser vi bara ansikten vi känner igen
I dina drömmar ser du bara ansikten från personer du någon gång träffat eller lärt känna, det är för att vårt medvetande inte kan hitta på ansikten.  Vissa ansikten i dina drömmar kommer du kanske inte ens ihåg att du har sett någon gång, men ditt medvetande har registrerat det. Så något av alla de tusentals ansikten du någon gång mött kommer du kanske se igen – i dina drömmar.

Du glömmer 90% av alla dina drömmar
Inom fem minuter har du dessutom glömt halva din dröm. Inom 10 minuter har du glömt 90% av vad du drömde. Vill du komma ihåg dina drömmar? Ha block och penna på nattygsbordet.

Kvinnor och män drömmer olika
Män tenderar att drömma mer om andra män. Ungefär 70% av alla karaktärer i en mans dröm är andra män. Medan det hos kvinnor är mer jämlikt mellan könen. Förutom det har män generellt sätt mer aggressiva känslor i drömmar än vad kvinnor har.

Dagsrester
Vårt medvetande tolkar hela tiden de externa stimuli som våra hjärnor är bombarderas med all vår vakna tid. Sedan gör den allt det till en del av våra drömmar. Det betyder också att hjärnan även när du sover registrerar ljud och intryck. Vilket kan leda till att om du hör någon borra i väggen så kan du drömma om att du är hos tandläkaren till exempel.

Muskler och andra organ i vår kropp slappnar av mer under djupsömn. Hjärnan däremot arbetar hårdare under sömn än vid vaket tillstånd.

 

Hur mycket av din drömmar minns du och hur mycket påverkar dina drömmar din vardag? Kommentera gärna!

Comment