May I present to you "Bikini Cop" eller Mikaela Kellner som hon egentligen heter. Endast iklädd bikini grep Mikaela en tjuv som stulit hennes väns mobiltelefon. Nyheten fick stor uppmärksamhet i hela Sverige men även världen över.

I veckans avsnitt pratar vi med Mikaela om vad som faktiskt hände vid gripandet, hennes dagliga arbete som polis, prostitutionsgruppen, övervåld, nättroll, Gladiatorerna och mycket mycket mer. Enjoy folks!

Eller lyssna direkt i Podcaster appen - Klicka på bilden eller   klicka här!

Eller lyssna direkt i Podcaster appen - Klicka på bilden eller klicka här!

Många hatkommentarer

Mikaela Kellner berättar att många tyvärr tolkat hennes inlägg som att hon vore rasist. Vilket lett till både hatkommentarer från folk som kritiserar henne, samt uppskattande mail från rasistsympatisörer som hyllat henne.

– I första intervjun råkade jag säga att det var en utländsk kille som kom fram till oss. Direkt efter att det publicerats började hatmeddelanden komma om att jag var rasist. Tydligen så kränkte detta uttalande några i vårt land vilket jag vill be om ursäkt för.

Men, fortsätter Mikaela:

– Lika illa är det med de mejl jag fått från rasistsympatisörer som hyllar mig och skriver att jag var grym som satte dit invandrarpacket och hoppas att jag tryckte till honom extra hårt. Jag känner att dessa idiotiska kommentarer inte är värda att bemötas med några svar överhuvudtaget.
”Min familj är invandrare”

Till dem som uppfattat henne som rasist vill Mikaela Kellner poängtera att hennes familj har invandrat till Sverige.

– Min mormor kom till Sverige som papperslös flykting efter att ha överlevt ett koncentrationsläger. Min pappa kom som barn tillsammans med sina föräldrar som flykting till Sverige! Om det inte var för Sveriges flyktingpolitik skulle inte jag finnas till.

Hon skriver vidare att tjuvens ursprung inte hade något med hennes agerande vid stölden att göra.
Knä i ryggen

I sociala medier riktades även en hel del kritik mot Mikaela Kelleners sätt att hålla fast tjuven när de hade fått ner honom på marken. Flera personer menade att greppet som användes, där Mikaela Kellner hade vänt upp mannens arm på ryggen och även satt ett knä i ryggen, är olagligt och kan vara farligt.

Mikaela Kellner menar att hon inte tryckte ner sitt knä i mannens bröstrygg, men att greppet var nödvändigt för att hennes vän skulle kunna släppa mannen för att larma polis.

– Mannen förstår snabbt när han ligger på marken att han inte har en chans att ta sig loss vilket resulterar i att han slutar göra motstånd och vi kan lätta på våra grepp.

Comment