Som liten ville Siw Petersheim bli astronaut. Rymdplanerna blev det inget av, men drömmen om något mer, något annat, fick henne i 20-års åldern att lämna tryggheten i Brummendal, Norge, för att ge sig ut i världen. 

FullSizeRender.jpg

På ett av Siws första jobb ställde chefen 10 0000- kronorsfrågan ”Vad vill du med ditt liv?”. Med hjälp av hans mentorskap kom hon på riktigt igång med livet. Han hjälpte henne med lägenhet, utbildning och behöll henne som anställd tills examen var avklarad. Idag inser hon att han har varit en stor pusselbit i hennes liv. 

En annan person som verkat som förebild i Siws liv är hennes morbror. Vid en ålder på 82 år är han nybliven Stand-up komiker, skriver böcker, medverkar i reklamfilmer och rap-videos. Hans drivkraft och positiva inställning inspirerar Siw till att behålla glöden och ta upp- och nedgångar på bästa möjliga sätt. 

Med en bakgrund som beteendevetare och inom socialantropologi, så driver Siw idag eget bolag och arbetar som marknadsanalytiker med kvalitativa marknadsundersökningar. 

Vill du veta mer, lyssna på workpoddens senaste avsnitt med Siw Petersheim

Eller lyssna direkt i Podcaster appen - Klicka på bilden eller   klicka här!

Eller lyssna direkt i Podcaster appen - Klicka på bilden eller klicka här!

Comment