Här är 9 saker du bör undvika signalera med ditt kroppsspråk, det underminerar din trovärdighet, avsikter och och du kan uppfattas oprofessionellt.

1. När ryggen är allt för stel, upprätt och axlarna är högt upp. Var medveten om din hållning och gör ditt bästa för att slappna av och vara bekväm.

2. När du vänder din kropp bort från den person du pratar med, säger det att du inte är engagerad i samtalet - betecknar en brist på respekt. Håll din kropp vänd rakt emot den andra personen.

3. Luta dig aldrig bort från den andra personen, det kan uppfattas som du inte riktigt lyssnar. Luta lite emot den andra personen för att visa att du är intresserad av vad de har att säga.

4. När du korsar dina armar och ben, du säger att du inte är öppen för vad den andra personen kommunicerar. Undvik att korsa din armar och ben för att visa att du är engagerad.

5. När du avstå från att använda händerna när du talar minskar du din trovärdighet. Våga gestikulera med händerna

6. En svag handskakning stör sig väldigt många på, kommunicerar även att du kan vara slapphändig på andra sätt, vilket inte är budskapet de flesta människor i näringslivet vill projicera.

7. Att undvika ögonkontakt med den andra personen kan få dig att se ut som du inte är intresserad av vad de har att säga (men för mycket ögonkontakt kan vara förvirrande).

8. Blinkar för mycket säger att du känner dig obekväm med samtalet. Håll ett öga på dina ögon!

9. Tala för fort gör att du verkar nervös. Ta ett djupt andetag och tala långsamt och tydligt.

Lycka till

Comment