Nytt år och nya köer till gymmet. Vilket många arbetsgivare har förstått. 

 65 % av arbetsgivarna sponsrar sina anställda med någon form av löneförmån för att träna. Men under tre av tio har valt att satsa på den löneförmån som skulle underlätta för flest.

Friskvårdstimmen är bland de mest effektiva förmånerna en arbetsgivare kan erbjuda, att kunna gå iväg och träna under arbetstid är guld värt.

Många undersökningar visar att många gör ett bättre jobb när de får möjlighet att gå ifrån en timme mitt på dagen för att träna.

Tyvärr det så att många inte hinner träna innan eller efter jobbet, därför är en friskvårdstimme väldigt underskattad förmån. Tid är viktigare än pengar!

I en undersökning förra året fanns det 15 faktorer som folk fick rangordna enligt vad som motiverar dem, då hamnar friskvårdsbidraget på plats nummer 10. Att träna på arbetstid kom på plats nummer 3, just saying.

Ytterligare en signal arbetsgivaren kan ge är att vara en god förebild, att man visar att man har en arbetsplats där man lyfter fram träning som viktig för välbefinnandet.

Nedan tränar jag under arbetstid med Leila Söderholm, utan vikter och endast en leopardmönstrad scarf.

Om du inte har en friskvårdstimme eller liknande på just ditt jobb, prova att lyfta frågan vid nästa möte och se om det är fler än du som skulle vilja ha möjlighet att träna under arbetstid.

Comment