En del fnyser åt mingel och tycker att det är ytligt. Men kan du inte småprata kommer du aldrig ner på djupet heller. Grundläggande är att få andra att känna sig väl till mods, och övning ger färdighet.

 För att bredda ditt nätverk måste du våga närma dig okända människor. Tänkt så här, främlingar är vänner du inte känner.

Kom ihåg att dessa främlingar är potentiella vänner, kunder, partners, bryggor till nya upptäckter, kunskaper och erfarenheter.

 

Håll i hatten, här kommer de bästa mingel tipsen
1 Tacka ja! Det känns motigt precis innan du ska iväg, hem och sega framför tv:n är mer lockande efter en lång arbetsdag. Gå ändå. Du kommer inte att ångra dig. Du kanske träffar en superentreprenör, får ta del av en genialisk affärsidé och livet tar en ny vändning.

2 Ta med visitkort. (det finns jätte bra appar för att tex scanna in visitkort direkt i mobilen) Du är där för att bygga nätverk. 

3 Tänk ut tre icke-kontroversiella samtalsämnen som du kan konversera kring. Exempelvis: Vilken är din anknyt­ning till det här evenemanget? 
Eller plugga in några av de specialämnen som evenemanget handlar om. Ta reda på vilka som är inbjudna. Det finns kanske några som du vill bygga upp relationer med. 

4 Ta initiativet. Välj ut någon som ser öppen och tillgänglig ut, etablera ögon­kontakt, le, sträck fram handen och presentera dig.

5 Lägg namnet på minnet genom att upprepa det, "Trevlig att träffa dig, ­Elisabeth." Att komma ihåg folks namn ­visar att du är intresserad och får dem att känna sig uppmärksammade.

6 Lyssna aktivt, koncentrera dig full­ständigt på den du talar med, flacka ­inte med blicken. 

7 Ställ öppna frågor, dem kan man inte bara svara ja eller nej på. Hur? Vad? Varför? Eller: Berätta! Undvik frågor som Hur är det med din fru? Hur fortsätter du om svaret lyder "Hon stack med min bästa vän och tog ungarna och BMWn"?

8 Bidra till konversationen. Tystnad kan tolkas som snobbighet och ointresse, även om den beror på blyghet. 

9 Mingla inte med vänner och kolleger, dem kan du prata med sedan. 

10 Öva genom att gå till evenemanget med en vän, utmana varandra på att till exempel mingla med tre okända människor var, träffas och stäm av och hitta på nya utmaningar.

11 Prata 5-10 minuter, allra högst en kvart, annars är det inte mingel. 

12 Gör en snygg sorti, glid inte bara därifrån. Varje människa ska känna sig värdefull och uppskattad. Invänta rätta tillfället och säg hejdå ordentligt. Ta i hand!

13 Skvallra aldrig och prata inte skit bakom ryggen på folk.

mingelbilder2014-toppbild.jpgComment