Om vi skulle lämna den här planeter och komma tillbakla om 100 år då skulle vi fortfarande diskutera samma saker som tex jobb, vård, skola, omsorg osv. Idag känns det som att vi har fastnat i en loop där vi bara diskuterar flyktingar och invandrare,  vi och dom. Den frågan äger SD.  Sedan ska man inte sticka under stolen med att allt fler vill ha mindre invandring i Sverige och många pratar om vad det kostar.

Vad tror ni krisen i Syrien har kostat oss svenskar (dvs belastat stadsbudgeten) när de flyr hit? Svaret är ingenting, sug på den karamellen! Pengarna tas ifrån fattiga människor i Afrika, 8 miljarder tas ifrån planerade biståndsprojekt via de internationella organisationerna, pengar som hade gått till vaccin till barn, preventivmedel till kvinnor och även insatser i flykting läger. Tex Västra Götaland får mer pengar än vad Mozambique får #justsaying

Många SD-väljare jag har kontakt med tror att deras politik skulle ge mer pengar till tex kommunen. Men partiets egen budget visar något helt annat.

Om du läser Sverigedemokraternas budgetmotion kommer du bli ganska så förvånad. Partiets största besparing alla kategorier gör man på statsbidragen till kommuner och landsting. Besparingen görs i tre steg och 2018 tänker man sänka stödet med hela 53 miljarder. Jag hajar inte att det är möjligt att ett utav de största riksdagspartierna kan föreslå besparingar på 53 miljarder inom kommunsektorn utan att få några frågor på detta? 

53 miljarder är så galet mycket pengar att det nästan är lite svårt att ta in det i huvudet. Det motsvarar cirka 10 procent av samtliga kommuners budgetar, eller cirka 100 000 anställda eller cirka 2-3 procentenheters höjning avkommunalskatten.

Comment