Att arbeta för en feg chef kan både försura vardagen och kedja fast dig i karriären. Affärsmagasinet Forbes har listat fem tecken på att du har en feg chef.

bten_185278126.jpg

1) Hen protesterar aldrig mot högre chefer
Att följa instruktioner utan att tänka själv och protestera när så är nödvändigt är inte ett tecken på ledarskap. Om din närmsta chef omedelbart implementerar varje idé som någon högre upp i näringskedjan kommer på är hen endast den främste arbetaren och inte en ledare.

2) Hen ber om ursäkt för att inte stå på sig
En feg chef förväntar sig att du ska förstå varför han inte står på sig och protesterar när dåliga saker händer. Det finns alltid ett sätt att rationalisera sitt beteende.

3) Hen säger endast vad folk vill höra
Ett enkelt sätt att undvika konflikter är att helt enkelt säga vad folk vill höra. Det är dock inte ett särskilt konstruktivt sätt att leda på så försök istället hitta en chef som vågar säga sanningen.

4) De riskerar aldrig sitt ”politiska kapital” för någon annan
En feg chef vågar aldrig riskera sitt uppbyggda förtroende för något annat än att förstärka sin egen position. Ett sätt att hantera det här är att försöka få din chef att tro att idén var hens redan från början. På så sätt är det i hens intresse att agera och personen kommer också göra det.

5) Hen tvekar inte inför att offra andra
Det tydligaste tecknet på att chefen är en fegis är att hen är beredd att offra vem som helst för att rädda sitt eget skinn. När personen visar hur lätt hen har att sätta kniven i ryggen på någon är det hög tid att packa väskan och lämna.

i_love_my_boss_mousepad-p144777122725493790envq7_400.jpg

Comment