Något som stör väldigt många, på en arbetsplats, är ett kök fullt utav disk. En gammal beprövad lösning är den så kallade köksveckan, diskveckan eller att ha en köksslav som fixar köket under ett rullande schema.

Köksveckan är något många bävar för, av olika anledningar. Vissa tycker att det är förnedrande och andra anser att deras jobb inte är att diska, så de borde inte behöva göra det. De av oss som genomfört militärtjänst eller utövat någon lagidrott vet dock att om man hjälps åt, då går allt mycket lättare. Med det sagt och med tanke på min bakgrund, betyder det tyvärr inte att jag alltid är en förebild vad gäller disken.

Följande bör du dock ha i åtanke under alla dagar på jobbet, d.v.s inte bara under diskveckan.

Vad bör man göra när man kommer till köket med sin kaffekopp och diskmaskinen är i full gång? A. Ställa ner den i diskhon ELLER B. Diska den? Kan vi ta en liten stund och tänka över vilka vad signaler man skickar genom att välja alternativ A. Jag visar aktivt att jag anser att det är någon annans jobb att ta hand om min disk. Jämför med att gå på toa, för där spolar vi väl alla efter oss och rengör? Känns rätt självklart, kan man tycka.

Detta fenomen återkommer även på andra ställen i din vardag, exempelvis på gymet. Folk plockar inte tillbaka vikter efter sig, de släpper saker från höga höjder och är allmänt oaktsamma om utrustningen. Tyvärr är ett vanligt och därmed lite accepterande sätt att agera där. Genom att nästintill förstöra utrustningen , utan att kanske ens reflektera över det, samt att störa andra på plats så visar man bara- att man inte bryr sig.

Ha i åtanke att hjärtat också är en muskel och den tränar man bland annat genom att visa solidaritet.

Håller du upp dörren för andra? Säger du ifrån om någon blir illa behandlad? Hjälper du någon som har ramlat på stan? Allt allt allt allt ALLT du gör och inte gör, definierar vem du är. Om du är osäker på vad du bör göra och inte göra, tänk så här. Om ditt liv vore en film och du spelar huvudrollen som hjälte, hur skulle du då agera? Kanske börja med att diska din kopp...

google-site-verification: google957f2eefc110a9ef.html

Comment