Musik skapar positiva känslor, som i sin tur minskar stressen och därmed leder till bättre hälsa. Detta påvisar många studier.

Bör vi därför lyssna mer på musik under arbetstid?

Jag personligen lyssnar väldigt mycket på musik under arbetstid, speciellt när jag behöver fokusera och koppla bort den yttre världen. Många lyssnar bara på radio och har inte en uppdaterad playlist med den musiken de verkligen vill lyssna på. Vi fick många mail efter det förra blogginlägget om musikens påverkan, att vi bl.a. borde lägga upp en uppdaterad playlist varje vecka. Håll i hatten för att här kommer den senaste musiken rekommenderad av Workpodden. 

Det är viktigt att man får välja att lyssna på musik.

Att bli tvingad att lyssna kan ibland få motsatt effekt, oavsett om det är musik man tycker om eller inte. Så därför är det viktigt att man både får välja NÄR man ska lyssna och VILKEN musik man ska lyssna på. Plocka gärna dina favoritlåtar ifrån våran lista och lägg till din egna.

Comment